Blog

nov 11st

Verstoppertje Spelen helpt!

Posted by with 1 Comment

George Bernhard Shaw schreef ooit ‘We stoppen niet met spelen, omdat we oud worden; we worden oud als we stoppen met spelen’. In ‘Buutvrij; de rol van spelen in een zakelijke context‘ beschrijft Kim de Keijzer hoe tijdens haar burnout het spelen herontdekte en hoe ze dit nu toepast in haar eigen bedrijf.

Een aantal jaar geleden zat Keijzer thuis met een burnout. In eerste instantie hikte ze aan tegen ‘nutteloze’ activiteiten als spelen, maar toen ze eenmaal aan haakwerkjes begon, herstelde ze zich. Later begon ze zich er in te verdiepen en ontdekte haar ‘spelpersoonlijkheid’. Hierdoor kon ze beter begrijpen hoe ze zich opstelde in bepaalde situaties.

Inmiddels is ze weer helemaal op de been en gebruikt ze ‘spelende’ vormen als Lego Serious Play in haar coachingspraktijk. Lego Serious Play is een workshop vorm waar mensen niet zozeer praten over hun situatie, maar die bouwen in Lego. Hierdoor zijn er andere gesprekken mogelijk dan normaal, omdat er andere intelligentie wordt aangeboord.

‘Buutvrij’ is een vlot geschreven boekje, dat het verhaal van Keijzer vertelt op een inspirerende manier. De ondertitel belooft echter veel meer. Voor wie wil weten hoe hij/zij lummeltijd, gamification of Lego Serious Play kan toepassen, zijn er veel betere boeken.

Het boek is te koop via onze managementboeklink