Blog

sep 9th

Een Kim-burger en de heilstaat

Posted by with 1 Comment

Vorige week zag ik nog ergens een Kim-burger in Amsterdam-West. Ons beeld van Noord-Korea is een combinatie van angst en spot, gevoed door propaganda en ontwetendheid,

Breuker schetst een fascinerend plaatje van Noord-Korea in de BV Noord Korea. Van Communisme is sinds de jaren ’90 eigenlijk geen sprake meer. Verschillende facties houden zich zelf en hun bedrijven overeind, door een combinatie van Het Georganiseerde Partijleven, Slavernij en Kernwapens.

Omdat Breuker zich vooral op Noord-Koreaanse ballingen (het ‘vierde korea’ in zijn termen) baseert, beschrijft hij een heel ander beeld dan de propaganda of westerse reizigers ervaren. Een must voor iedereen die de situatie op het Koreaanse schiereiland wil begrijpen.

Het boek is te koop via managementboek (wij hebben affiliatie met managementboek)