Blog

mrt 3st

7188 kopjes koffie

Posted by with No Comments

Zevenduizendhonderdenachtentachtig. Zoveel kopjes koffie heb ik met u gedronken sinds de opdracht van het Faciliteer Atelier. Hoe ik dat het weet? Het was vandaag de dag van de grote beurt van mijn Jura Ena 5 – Leaf Green. En dus tik ik dit in een soort koffieparadijs in Zoetermeer, tussen de modernste volautomaten die te bedienen zijn met Apps, en andere megasystemen met betaalautomaten. Mijn koffiemachine werd uitgelezen, zoals een auto tegenwoordig in de Garage.

Koffie is uiteraard een belangrijk onderdeel van een goede sessie: juist catering is iets wat mensen achteraf onthouden aan een bijeenkomst of gesproken. Bovendien faciliteert de koffie automaat toevallige ontmoetingen. Iedereen.

Coffee consumption map-en.svg
Door Bamse – self-made using data at w:List of countries by coffee consumption per capita, CC BY-SA 3.0, Link

Nederlanders zijn traditioneel een van de grootste koffiedrinkers per jaar, zeker in kilo’s omdat we vaak grote sterke bakken drinken. Nederlanders waren ook bij de eersten die koffie vanuit Ethiopië naar Java brachten, en zo de internationale koffiehandel op gang brachten. Misschien is daarom de Nederlandse overlegcultuur wel tot stand gekomen.

Overigens: om te zorgen voor lekkere koffie, heb ik inmiddels mijn Master-Barista-certificaat van Doppio Espresso. Dus wees wel welkom!

Wat is jouw favoriete ontmoeting bij de koffieautomaat?