Blog

aug 8th

Hulde aan de Toekan

Posted by with 3 Comments

Ik was afgelopen weekend gestrand in Breukelen. Regen en wind. Werkzaamheden. U kent het wel. En dus trok ik even naar dat symbool van jaren ’90 hubris, de ‘Chinese’ tempel in Breukelen, nu een van der Valk. Goede koffie, fijn biertje. Gered door de Toekan dus.

toekan

En de Toekan krijgt meer positieve credits deze week. Horeca-Hospitality-Held Kim van Velsen tweette vandaag over de groentetuin van restaurant de Cantharel, onderdeel van het toekan imperium. De tijden van de appelmoes met een kers er bovenop lijken ver achter ons te liggen.

Ik was laatste op heilige grond van Rijkswaterstaat. Het kantoor in Haarlem ligt namelijk aan de Toekanweg, genoemd naar de Van der Valk op die weg (inclusief kantoor). In zaaltjes van dit hotel en RWS is de in mijn andere vakgebied roemruchte Toekan-methodiek ontwikkeld. Al jaren voordat ik dit wist, kende ik de methodiek.

Ik was daar echter voor een heel andere workshop. Catering en koffie waar inderdaad prima in orde. Echter, evenals andere recente Van der Valk ervaringen (o.a. Vught) waren de vergaderzalen donker. De akoestiek was slecht. De mufheid bleef daar hangen. De website vindt zichzelf ‘toonaangevend’ op het gebied van locaties voor seminars etc. De Vraag aan jullie, is er een die jullie facilitators wel inspireert (naast de Groentetuin hierboven), of blijft het naast het ‘U’tje in La Vie’, een schrikbeeld als een klant een Van der Valk geboekt heeft. En wat doe je dan? Ga je dan in protest en komt met een andere locatie? Of probeer je het beste ervan te maken?

Uiteraard verdient de vogel zelf alle credits. Hij fleurt op deze druilerige dag met zijn fleurige snavel alleen al deze website op.