Blog

jul 7th

Muziek in het creatief Proces

Posted by with 2 Comments

Er is steeds meer onderzoek naar de invloed van muziek op de hersenen. Zoals is de rijksuniversiteit Groningen begonnen met  een onderzoek naar hoe spiegelneuronen muziek verwerken. In onderstaande documentaire zie je een aantal wetenschappers bezig zijn met de waarde van muziek. Muziek is volgens hen belangrijk voor samenwerking.

Zelf zet ik graag wat actievere klassieke muziek in tijdens creatieve sessies, om gedachten te stimuleren en mensen nieuwe associaties laten maken. Hiernaast het gebruik van muziek tijdens wisseling in het proces. Dit kan je gebruiken om mensen van mood te laten veranderen  Vorige week zetten Judith de Bruijn en ik deelnemers aan een workshop in een boot, om vervolgens een heel scala aan verschillende muziekstukken te laten horen.

Ik ben begonnen met een Spotify playlist met fijne muziek voor tijdens een workshop. Wat werkt voor jou? Geef het aan in de comments, dan voeg ik het stuk toe.