Blog

apr 4th

Het Seminarie

Posted by with 4 Comments

Vandaag was ik weer eens in het Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. Ik faciliteerde het Future Buildingsforum. De deelnemers moesten een onderzoeksagenda rond de gebouwde omgeving voor het IEA opstellen.

Kontakt der Kontinenten is in 1961 ontstaan uit een initiatief van de missiepaters SVD (Societas Verbi Divini, of Missionarissen van het Goddelijk Woord). Die hadden van 1924 tot 1961 in het toenmalige Missiehuis Sint Jan een klein seminarie: een internaat met gymnasiumopleiding als begin van de priesteropleiding voor jongens. Door het teruglopende aantal leerlingen werd het seminarie gesloten en werd begonnen met het geven van meerdaagse cursussen en trainingen. Later werd het een hotel.

Untitled

Het is een erg fijne locatie. Dat had ik al gemerkt op de IAF conferentie. De combinatie van Klooster, Seminarie, maar ook moderne zalen met alles er op en eraan maken een plek waar je veel kanten mee opkam. Ze zouden daar nog wat meer mee kunnen doen, maar de basis is er.

Daarnaast is het personeel uitermate hulpvaardig en flexibel. Dat is ook belangrijk.