Blog

mrt 3th

Speak! Create! Reflect! Bij Youmeet in Papendorp

Posted by with 3 Comments

Na alle teleurstellende locaties van de laatste paar weken, was ik nu eindelijk weer eens op een fijne locatie. Op mijn fietstocht langs het Amsterdam-Rijnkanaal had ik al tijden het gebouw Creative Valley zien staan en er een mooi stuk in het Parool over gelezen.

Na een altijd fascinerende ontdekkingstocht van het stratenplan van Papendorp (een wijk mooi vanaf de A2, en ook best per fiets bereikbaar, maar geen openbare ruimte) kwam ik aan bij mijn bestemming.

Youmeet

Collega Marinda Hall had mij in een tweet op deze locatie gewezen. Hier was namelijk Youmeet gevestigd, een nieuwe workshop locatie. waar heel werkend Nederland aan voorbij trekt.

Theda heette me hartelijk welkom, de Jura serveerde heerlijk koffie, en de moestuin groeide vredig. Ik voelde me meteen thuis.

Kracht van de locatie is dat goed naar verschillende fasen in een workshopproces gekeken is, en daar ruimtes voor zijn gemaakt. Hoewel dit gelukkig niet meer uniek is, is het zelden zo uitgesproken gedaan als hier.
Youmeet

  • Er is een ruimte Speak, een ruimte voor presentaties. Grappig is dat hij over de breedte is gemaakt, wat de spreker misschien wel dwingt tot meer oogcontact met zijn publiek.
  • Er is een ruimte Create. Ik werd meteen jaloers op de gigantische whiteboardwand, die ook als roomdivider is in te zetten. Veel blauw licht komt binnen, dat divergerend werkt. (Misschien zou ik deze Imagine! noemen)
  • Reflect is meer een ruimte om rustig iets te bespreken
  • Design is echt een werkkamer, veel plakken en knippen. Werktafels! Voor het maken van moodboards of andere werkvormen die een idee verrijken.
  • Decide. The boardroom.

 

Youmeet

Ik keek nog een laatste keer over de A2, zag nog wat elektrische auto oplaadpunten, en vertrok tevreden over de Calatrava-style Brug. De volgende keer dat mensen mij in een zaaltje van Golden Tulip zouden neerzetten, zou een link naar dit blog toch genoeg moeten zijn.

claus brug