Recensie Novario Schoudertas

24/07/2013 Door Rick Lindeman

Ik wilde al langer een fijne workshopdraagtas, naast mijn koffertje. Maar ik vond ze of te lomp, of te weinig georganiseerd van binnen. Toen ik onlangs op IAF-congres was, zocht ik in eerste instantie gele permanente markers (die waren vorige maand in heel Utrecht en omstreken uitverkocht. Ja ook bij Staples, bedankt Mitt Romney). Ik kwam bij de stand van Neuland. Pascal, de verkoopster liet me naast gele pennen ook de nieuwe Novario tas zien. Zou dat mijn tas kunnen zijn?

En dus toog ik gister naar de Meern. Het bedrijventerrein, waar ook de De Leckere biologisch bierbrouwerij zit, was per fiets moeilijk te doorgronden. Via de busbaan belande ik uiteindelijk bij de Damzigt, waar Neuland Nederland is gevestigd.

Na eerst afgekoeld te zijn met een glas water. Het was immers 34 graden vandaag, nam Pieter me mee naar zolder. En dat was een mooie speelgoed winkel voor een facilitator. De zaal stond stond vol met Neuland pinborden (ook te huur), flipcharts, pennen, en workshopkoffers.

Ergens in hoekje stond mijn tas. Inderdaad fijn en compact. Vol met kleine doosjes die het mogelijk maken om je pennen en dergelijke georganiseerd mee te nemen. Dit is de “Sticky” editie met post-its. Eerder was een editie verschenen met kartonnen kaartjes (voor Pinboards, of bespoten brownpaper).

Enige jammer is dat er niet een handig vakje voor naam en telefoonnummer op zit. Maar dat was makkelijk op te lossen. Voor mijn zoontje en dochter heb ik immers stickers van Goedgemerkt voor hun kinderkleding. Die blijven hier ook goed op plakken, en zo staat mijn telefoonnummer erop.

Maar wat zit er allemaal in? Net als Bright doet met apparatuur, hebben wij ook voor de tweede keer een uitpakparty filmpje gemaakt. Na de eerder de GPSkit van Flanders Dc te hebben uitgepakt, volgt hier een tweede. Hieronder vind je het uitpaktfilmpje van de tas.