Minder erg met Silvio

19/02/2013 Door Rick Lindeman

Een maand geleden schreef ik over mijn ontmoeting met Silvio Berlusconi. Als meester van illusie weet hij zijn bijeenkomsten te regisseren. Maar toen wist ik nog niet dat de sluwe vos nog één keer als een feniks uit zijn as zou herrijzen.

De stabiele rechtse meerderheid van Italië (50-40) lijkt misschien toch weer voor Silvio te kiezen, ondanks alle schandalen. En één van zijn wapens is dit tenenkrommende de filmpje, met als titel “Meno male chè Silvio c’è” , letterlijk “minder erg met Silvio” , maar eigenlijk “Thank God, there’s Silvio”

Het is een klassiek voorbeeld hoe filmpjes je kunnen “primen” zonder het te willen. Zoals ouders op de raarste momenten  K3 in hun hoofd hebben, zo liepen veel Italianen met dit liedje in hun hoofd. Vrienden van me begonnen het te neuriën en schrokken ineens dat anderen hun verbaasd en geschokt aankeken. Hij, voor Silvio?

Denk daar nog maar eens aan als iemand een leuk filmpje tijdens een meeting opzet. Voor u het weet bevind u zich in de armen van onze [“vriend” – juridisch adviseur van het Faciliteer Atelier.]