Jogo Bonito.. geluk maakt rijk

06/02/2013 Door Rick Lindeman

Dat geld niet gelukkig maakt weten we allemaal wel. Maar gelukkig kan het wel andersom. Maandag ontplofte mijn Twitter Timeline (@romanista) van geluk en inspiratie. Iedereen keek naar Tegenlicht. Hierin werd het verhaal verteld van Ricardo Semler.

Semler is een Braziliaanse ondernemer. Als missie van zijn onderneming Semco heeft hij het bereiken van geluk van zijn medewerkers. Hij is er van overtuigd dat zijn onderneming beter werkt. En in de praktijk blijkt dat ook zo. Hij is er schathemeltje rijk mee geworden. En dat terwijl zijn werknemers zelf hun salaris kunnen bepalen.

Vergelijk dit eens met je eigen situatie. Wat heb jij nodig om gelukkig te kunnen werken? Wanneer voel je je senang? Voor mij gaat het vaak om “eigenaarschap” van het project waaraan ik werk. Met het team waarin ik werk wil ik er zelf iets van kunnen maken. En dan ga ik er ook vaak nog harder aan werken. Het is dus ook van belang voor mijn werk- of opdrachtgever dat ik in zo’n situatie wordt geplaatst.

Om je droombaan kunnen vinden moet je dan ook niet alleen weten wat je kunt, maar ook wat je wilt. En je werkgever wil ook nog weten wie je bent. Of je daar nu een geweldige Pinterest-collage of een mooi CV bij maakt, denk daaraan. Het Jogo Bonito is daarin vaak belangrijker dan het resultaat.

En dan te bedenken dat sommige zendercoördinatoren tegenlicht niet toegankelijk vinden.